Правила за парфемите кои секој маж треба да ги знае од Том Форд

Според сите експерти, парфемот е еден од најважните работи кои даваат слика за еден маж. Начинот на кој мирисаме може да остави исто толку впечаток – ако не и повеќе – од начинот на кој изгледаме. Еден човек што прави многу повеќе од поголемиот дел за да обезбеди моќен впечаток е г-динот Том Форд. Во овој краток филм, светски познатиот дизајнер и зависник од парфеми ги дели неговите најважни правила.

Имајте си свој метод на користење… Можеби сите сте читале дека не треба премногу да ставаме од парфемот на нашето тело, но според Том Форд, тој сака да користи многу парфем. Ако имате парфем кој што го сакате, зошто да не го искористите макимално. Зошто да мирисаме убаво, кога можеме да мирисаме многу убаво. Во различни периоди од денот, според Том Форд треба да се користат различни типови на парфеми во зависност од пригодата.

Том Форд е човек кој има различни парфеми за различни расопложенијаа. Ако сака да добие на самодоверба и да се чувствува сигурен, тој го користи парфемот Tom Ford Fougere Platine.

Image result for tom ford fougere platine

За периодите кога сака да одмори и за перидоите кога тој одмара, Том Форд сака да користи послаби парфеми како неговиот Tom Ford Mandarino Di Amalfi. Овој парфем е со цитрусни ноти.

Image result for tom ford mandarino di amalfi

За деновите кога се чувствувате одлично, тогаш Том Форд го препрачува неговиот парфем Tom Ford Fabulous.

Image result for tom ford fabulous perfume

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Три совети за долна облека од Том Форд

Leave a Reply

Your email address will not be published.