Предлог книга која мора да ја прочита секој џентлмен (1)

Секоја недела ќе ви претставуваме книга за џентлмените, или книга која мора да ја прочита секој џентлмен до крајот на својот живот. Читањето книги е одлика на големите луѓе. И, се мислевме со која книга да започнеме. Некако прва книга која ни дојде е онаа за елеганција, за хедонизам, за начин на живеење, книга која е слика на вистинските џентлмени.

The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald е задолжително четиво за секој џентлмен.

Leave a Reply

Your email address will not be published.