Предлог книга која мора да ја прочита секој џентлмен (2)

Секоја недела ќе ви претставуваме книга за џентлмените, или книга која мора да ја прочита секој џентлмен до крајот на својот живот. Читањето книги е одлика на големите луѓе. Претходниот пат ја предложивме The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald и не згрешивме.

Можеби е проблем да се набават кај нас, но сега кога се ни е достапно на интернет можете лесно да ја најдете и во електронска верзија.

Читањето книги е вежбање на мозокот. Тоа знае да биде и опуштање од секојдневните стресни стуации. Книгите за џентлмени се и книги кои не учат на добри навики.

За денеска ќе ви ја предложиме A Gentleman in Moscow by Amor Towles. Бидете претпазливи џентлмени. Оваа книга може д ви го врати чувството на клаустрофобија, особено во време на пост пандемија и карантин, поради главниот лик во книгата Александар Ростов кој е во куќен притвор во Хотел Метропол во Москва во 1922 година. Ако мислите дека доколку сте затворени во луксузен хотел, нема да ви се случи ништо лошо, сте згрешиле.

ФОТО: Unsplash

Сакате уште книги за џентлмени? Еве што ви предложивме минатиот пат.

Leave a Reply

Your email address will not be published.