Предлог книга која мора да ја прочита секој џентлмен (3)

Читањето на книги е важна работа. Тренингот на вашиот мозок и постојаното надградување е од голема полза за вас, верувајте. Тие не прават подобри, не учат на добри работи, особено на оние џентлменски навики од големите умови.

Секоја недела ќе ви претставуваме книга за џентлмените, или книга која мора да ја прочита секој џентлмен до крајот на својот живот. Читањето книги е одлика на големите луѓе. Претходниот пат ја предложивме The Great Gatsby by F. Scott Fitzgerald и не згрешивме. Последна која ви ја претставивме е A Gentleman in Moscow by Amor Towles 

Можеби е проблем да се набават кај нас, но сега кога се ни е достапно на интернет можете лесно да ја најдете и во електронска верзија.

За денеска ви ја претставуваме The Age of Innocence by Edith Wharton. Оваа книга не носи во 1870 година во Њујорк, кај високата класа на луѓе, во високто друштво, или во Златната доба како што ја нарекуваат многумина. Newland Archer е млад џентлмен кој наскоро ќе ја објави својата свршувачка со младата и убава May Walland, но кога ќе се појави гламурозната и софистивцирана Olenska, младиот Archer ќе се најде во небрано и нема да знае што навистина сака.

Прочитајте која книга е омилена кај Џентлмените

Leave a Reply

Your email address will not be published.