Решена е најголемата мистерија, зошто мажите гледаат во други жени и покрај тоа што се во среќна врска?!

Речиси секој маж на светот ќе се сврти кон друга жена дури и кога ќе се обиде да не го стори тоа. Вниманието за жените од околината е секогаш будно, што научниците го објаснуваат како дејство на повеќе фактори.

Работата е тестостерон

Мажите ќе гледаат на жената инстинктивно, а дури подоцна ќе размислат што прават. Тестостеронот влијае на нивниот мозок, кој го перцепира потенцијалниот плен, а нивните очи едноставно треба да гледаат. После тоа се појавува разумот и мажот се враќа во нормала, но штетата е направена – тој веќе погледнал.

Тоа е и прашање на естетика

Жените сакаат да гледаат убави нешта, а мажите не се разликуваат. Ќе измери убава жена затоа што сакаат да уживаат во убави сцени, но тоа не значи дека поради тоа не ја сакаат својата девојка. Жените на сличен начин уживаат во убавите сцени, но најчесто се работи за чевли.

Тука е и факторот на љубомора

Мажот кој не се чувствува доволно привлечно понекогаш намерно ќе погледне други жени пред својата девојка само за да добие реакција. На тој начин привлекуваат внимание, а подоцна уживаат во љубомората на својата сакана.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.