Руски милјардери и нивните мега јахти

Кога парите не се важни инвестицијата е клучот. Инвестирање во нешто брзо, бесно и моќно. Поголемиот дел од милијардерите во светот инвестираат во јахти, а погледнете во какви јахти инвестираат руските милионери.

Сергеј Брин, ко-основачот на Google

Како што се очекува Ко-основачот е 13-ти најбогат човек на светот според последните истражувања. Тој голем износ од своето богатсво дал за легендарната јахта 73M Dragonfly, која важи за една од најбрзите во светот.

Алишер Усманов

Како 37-ми најбогат човек во светот со богатсво околу 15 билиони долари, со сигурност може да кажеме дека тој може да потроши доста пари за негови луксузи. Тој е акционер во фудбалскиот клуб Арсенал и претходната година тој се поднови со неговата јахта, Dilbar.

Владимир Олегович Потанин

Рускиот билионер можеби ги направи своите пари преку контроверзни програми за заеми во неговата родна земја, сепат тој е еден од најбогатите луѓе во светот. 75.5 милиони долари од неговото богатство беше потрошено во јахтата Anastasia.

Андреј Мелниченко

Андреј е 13-от најбогат човек во Русија кој има поголемо богатство до MDM банката, приватна банка кој тој ја отворил на негови 21 година, а денеска важи за една од најуспешните приватни банки во светот. Неговата јахта  ‘Sailing Yacht A’ вреди 360 милиони долари.

Роман Абрамович

Дефинитивно оваа листа не можеме да ја направиме без најпознатиот руски милијардер Роман Абрамович или познат како сопственикот на фудбалскиот клуб Челзи. Тој е сопственик на една од најценетите јахти Eclipse која вреди 500 милиони долари.

Leave a Reply

Your email address will not be published.