“Ситници” кои секој маж ќе го направат среќен

Секој од нас терба да тежнее кон тоа да направи да биде подобар и посреќен од ден на ден. Живееме во едно стресно време, каде што многу луѓе се несреќни. Не ви требаат многу пари за да бидете среќни. Постојат голем број на мали работи кои не чинат пари, а ќе не израдуваат многу.

 1. Одете на спиење кога сте уморен. Вие не правите ништо добро ако седите уморен и не можете да се фокусирате на ништо
 2. Земете си денови за одмор
 3. Гответе барем еднаш сами на себе
 4. Секое утро средувајте го Вашиот кревет
 5. Слушајте музика
 6. Пијте повеќе вода
 7.  Немојте да ја носите Вашата работа по дома
 8. Појадувајте секое утро
 9. Пробувајте да ја менувате вашата дневна рутина понекогаш за да не ви биде монотона
 10. Секој петок после работа, потрудете се да направите нешто интересно за самите вас. Одете на пијалок, започнете нова книга…
 11. Немојте да одите во кревет кога сте лошо расположени
 12. Немојте секое слободно време да го поминувате на социјални медиуми
 13. Одете на повеќе средби со пријателите
 14. Немојте да јадете и да работите во исто време
 15. Не ги гледајте вашите мејлови веднаш кога ќе станете

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.