Тајната за успех на еден од најбогатите луѓе на Балканот

Емил Тедески, сопственик на „Atlantic Grupa“ и еден од најбогатите луѓе на Балканот, неодамна одржа предавање пред студентите од бизнис колеџот Harvard Business School во Бостон, а во таа прилика ја откри и тајната на неговиот успех.

„Не е лесно да се признае дека постои некој попаметен, но тоа е одлика на вистинскиот бизнисмен“, „Atlantic Grupa“ денес вреди неспоредливо повеќе, затоа што јас имав храброст да ги вработам луѓето кои се подобри од мене, луѓето кои се попаметни од мене, а и похрабри од мене. Да не го направев тоа, компанијата која ја водам ќе останеше заглавена некаде во минатиот век“, изјави Тедески.

ФОТО: Атлантик

Leave a Reply

Your email address will not be published.