Том Форд се “продаде” за 2.8 милјарди долари

Познатиот моден бренд и икона во светот на модата, Том Форд, се продаде за сума од 2.8 милјарди долари на Есте Лаудер. Во сумата која е објавена, влезени се сите долгови на Том Форд, како и заработка на познатиот моден дизајнер.

Според информациите, оваа купопродажба е пред се поради парфемите, кои се едни од најпродаваните во целиот свет.

Делот на модата ќе го предадат на познатиот машки бренд и еден од најлуксузните за машка мода Ерменегилдо Зегна.

Leave a Reply

Your email address will not be published.