Трифун Костовски говори за Масонеријата во Македонија во Џентлмен Магазин (ВИДЕО)

Сите знаеме дека масонеријата е таинствена група на луѓе кои кројат судбини за целиот свет. Носат одлуки кои влијаат на човештвото. Но, дали е тоа така?

Што всушност е масонството? Колку Македонија има масони? Дали сте слушнале за Големата Ложа на Македонија? Која е целата на ова здружение? Дали масонството и џентлменството одат рака под рака?

За се ова зборувавме искрено со господинот Трифун Костовски, човек кој е член на Големата Ложа на Англија и на Големата Ложа во Македонија.

Дознајте повеќе за масонеријата на видеото подоле.

За повеќе видеа од првиот серијал на емисии од Џентлмен Магазин кликнете тука

Leave a Reply

Your email address will not be published.