Флерт на работа – паметно или не?

Во 70-тите година од минатиот век, една германска компанија на своите вработени им давала на потпишување договори според кои за време на работниот однос не смеат да се впуштаат во врска со колегите. Што би направиле вие да ви понуди некој таков договор?

Денес правилата и тоа како се променети и тешко дека на некој ќе му падне на ум ваква идеја. „Не смеете“ стана „зошто да не“, ако позитивно влијае на работата на вработените. Во денешно време врските многи често се раѓаат во работното опкружување, со оглед на тоа дека половина ден го поминуваме на работа.

Пред да се пуштите во такво нешто, сепак би требало да размислите околу некои работи.

Дали себеси се гледате со таа личност 24 часа?

Можеби нема да го имате она чувство кога „со душа“ чекате 16 или 17 часот да излезете од канцеларијата и да се видите со неа/него, бидејќи до 16 или 17 часот таа личност ќе ја гледате секој ден, пет пати неделно!

Можете ли професионално да се однесувате во текот на работното време?

Опцијата пренесување на расправијата од спалната соба во канцеларијата воопшто не е опција. За жал, ниту убавите работи како што се бакнежите и прегратките не спаѓаат во професионално однесување.

Љубомора?

Можеби вас ви оди на нерви Марија од кај него од работа, но тоа го знаете само вие и евентуално тој. Но, како би реагирале ако Марија го прави тоа пред ваши очи?

Како би ја протолкувале неговата критика на својата работа?

Дали би биле во состојба да ја разберете исклучително како деловна или можеби како лична…

Што ако не успее? Што понатаму?

Leave a Reply

Your email address will not be published.