Хигиената е пола здравје, еве кои навики треба секој маж да ги практикува

Одамна се знае дека мажите и жените имаат различен пристап кон хигиената на телото. Жените се “лицкаат” со часови, за разлика од мажите кои не водат грижа за тоа како изгледаат. Жените стваат креми еден тон, лосиони, и што уште не. А, мажите се сведени на две три работи.

Но, во последните години сведоци сме на голема промена кај мажите, и времето кое го псоветуваат на својата нега. И сме среќни поради тоа. Замислете доколку не го прават тоа со особена страст, како ли ќе изгледаат. Маженствено? Не би рекле.

Еве на што треба да обрне внимание еден маж кога збориме на тема хигиена.

МРСНА И МИРИЗЛИВА КОСА

Одамна се излезени од мода коси кои требало да изгледаат мрсно. Па и гелот е тргнат од употреба. Сега с екористат фибер пасти кои даваат природен изглед. Избегнувајте коса со прамени кои изгледат на шпагети.

ВЛАКНА ОД НОС И УШИ

Ниту еден маж не смее да си дозволи да му излегуваат влакна од нос и уши. Тоа е тотално неприфаитливо. Срамота е. Купете си една машинка и средувајте ги еднаш неделно.

ДОЛГИ, НЕУРЕДНИ И ВАЛКАНИ НОКТИ

Нема по гнасно од валкани нокти, нокти со црно под нив, или пак кожинки кои се изгризани. Одвратно е. Водете грижа за ноктите.

СМРДЕА

Секојдневното туширање влегува во основа на хигиената. Ако не секој ден, секој втор. Никој не очекува да мирисиате на најскап парфен, но дезодарнс може секој да си дозволи.

ИСПУКАНИ УСНИ

Усните не треба да ви изгледаат како тоалет хартија. Купете си лабело и одржувајте ги особено во зима.

ИНТИМНА ФРИЗУРА

Тука се работи за вкусови, но сепак секој маж треба да е среден доле. Колку пократко толку подобро.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.