Часовникот на Џеф Безос за пат во вселената (ФОТО)

Џеф Безос на својот прв пат во вселената носеше часовник кој е навистина за почит. Традицијата некако е постојано на страна на Омега кој и за ова патување направи часовник за Џеф Безос кој е одличен.

На патувањето во вселената Џеф Безос носеше часовник Omega Speedmaster со посебна назнака Blue Origin, по името на неговата експедиција.

И во минататото Омега бил официјален часовник. Се сеќавате сите на добро познатиот модел кој го носеле на патор на месечината. На првиот пат во вселената тој отиде заедно со неговиот брат Марк, средношколецот Оливер Димен и 82-годишната Воли Фанк.

Leave a Reply

Your email address will not be published.