Часовник на неделата: ORIS Carl Brashear Caliber 401 Limited Edition

Денеска имаме одличен, врвен часовник кој го избравме да го претставиме. Се работи за еден дајвер на ORIS, кој го носи името Oris Carl Brashear Caliber 401 Limited Edition и е вистинско ремек дело.

Самото име ви кажува дека се работи за часовник во лимитирана серија. Има уникатен и преубав дизајн. Носи бронзено куќиште од 40мм со темно сина позадина и ретро стрелки. Има свој inhouse механизам кој го користат во моделите на 401. Има некои разлики кои го прават различен. Има резерва на работење од 5 дена, анти магнетски е и 10 години гаранција.

И не само тоа, со секое носење ќе знаете дека оддавате почит на вистински пионер и легенда. Човек кој е глумен од страна на Куга Гудин Јуниор во Men of Honor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.