Чести 2 Август, Денот на Републиката

Денеска го празнуваме нашиот најголем државен празник 2 Август – Денот на Републиката.

На Илинден во 1903 година – со Илинденското востание и Крушевската Република, а потоа и во 1944 година со АСНОМ – Првото заседание на Антифашистичкото Собрание на Народното ослободување на Македонија, се поставија столбовите на Републиката и на државноста.

Нека е вечен споменот на двата Илиндена! Нека е честит и вековит Денот на Републиката! ??????

ФОТО: Instagram

Leave a Reply

Your email address will not be published.