Што е хјуимидор и зошто е потребен за вистинските уживатели на пури?

Дали навистина мислите дека вашата пура може да трае вечно? Вашите пури се многу повеќе кревки од она што мислите. И тоа е главната причина зошто секој вистински уживател на пури треба да инвестира во хјумидор.

Што е хјумидор?

Хјумидорот ја задржува влагата која им ја дава свежината на пурите. Тие ја одржуваат константната тепература и ги одржуваат пурите во совршена состојба. По неколку недели, пурите ќе станат тешки и суви, па затоа најдобро е да ги чувате исто така и во темна влажна визба. Ова ќе ви помогне да ја сочувате пурата да биде во кондиција за да може да ја пушите. Некои луѓе ги чуваат своите пури во фрижидер, но доколку ги чувате во хјумидор тие може да ви траат вечно. Дали сте знаеле дека има пури кои се стари и до 100 години? Тие првично биле чувани во влажни темни визби и потоа се префрлени во хјумидор.

Затоа бидете хедонисти, сакајте го животот и уживајте во добра пура. А доколку ви треба совет, зачленете се во Пура Култура и прашајте слободно.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.