Џани Ањели и неговата колекција на автомобили (ФОТО)

Најголемиот мангуп или џентлмен кој излегол од Италија е секако Кралот на Италија, Џани Ањели. Љубител на убави жени, љубител на автомобили, човек хедонист. Но, многумина знаат дека имал пасија кон автомобилите и тоа не било каква, но имал пасија и на бродови, хеликоптери. Бил зависник од адреналин.

Сме пишувале многу за Ањели. Еве што имал во својата гаража овој магнат кој го поседувал и Јувентус.

Lancia Delta Integrale Spider 1992

Ferrari Testarossa Spider 1986

Мahogany yacht, Tomahawk 12 метри

Fiat Panda 4X4 Trekking 1993

82-foot брод со име Agneta

Ferrari 166 MM 1950

Fiat 130 Familiare ‘Villa d’Este’ 1971

37 foot speedboat, G. Cinquanta

Ferrari 400 Superamerica S1 Pininfarina Coupe Speciale 1959

36 metre maxi yacht, Extra Beat

93 foot yacht, Stealth

Ferrari 365 P Berlinetta Speciale 1966

Leave a Reply

Your email address will not be published.