Џентлмен кој заслужува внимание Алберико Евани

Италијанската фудбалска репрезентација има многу што да покаже. И фудбалски и имиџ. Кога сме кај фудбалот, италијаните покажаа карактер и најдобра игра. Заслужено финале (веста ја пишувавме пред финалето).

Но, и кога се работи за имиџот тие се на врвот. Оваа година изгледаат како што и ги личи да изгледаат италијаните. Има еден лик кој ни остави најголем впечаток на првенството. Покрај селекторот Манчини, тоа е Алберико Евани, асистентот негов.

Кој е Алберико Евани?

Многумина од вас, дури и најголемите фудбалски фанови не слушнале за него. Тој е асистентна Азурите. Не знаеме ногу за него, но знаеме дека е “фацa” на ова првенство, кој остави впечаток на сите нас. Стил, имиџ, се на се прав италијан.

Тој е десна рака на селекторот Манчини. Знаете дека не пишуваме многу за фудбал и спорт, но кога го правиме тоа го правиме со една цел. Да прикажеме како треба да се изгледа на теренот кога не играте. Кога би направиле компарација со десната рака на Саутгејт, тој англиски менаџер изгледа како некој професор по историја. алебрико се грижи за својот изглед како никој друг. Изгледа на некој кројач од Милано, или на некој часовничар. Он би требало да биде на неко плоѓтад во Милано и да пие кампари и да ужива во фудбалот. Како асистент не смее да има вакви добри и фраерски очила. А, бркот? Бркот кажува за каков фраер се работи.

Ако пак не дознавте кој е, тој е поранешен играч на Милан со кој освои два Европски купови и три титули во Сериа А.

Носи одело на Армани. Армани е кројач на италијанската репрезентација покрај тоа што ја има и најдобрата модна линија во светот. Чисто да знаете.

Leave a Reply

Your email address will not be published.