Џејмс Бонд и неговите омилени вискија

Нам добро познатиот Џејмс Бонд, симбол за вистински џентлмен, на големото платно го гледаме како врвен хедонист со шарм и сестрано познавање кое плени. Неговиот одличен стил на облекување, совршениот избор на автомобили, интелигенцијата која ја поседува, ја надополнува со фасцинантниот избор на пури и пијалоци. Покрај омилениот коктел и комерцијалниот Хајнекен, тој ужива во уникатниот избор на виски. Љубителите на филмовите на Бонд сигурно забележале кои брендови на виски се наоѓаат во чашата на Бонд. Даниел Крег го видовме со  “Macallan 1962 ‘Fine and Rare’ Vintage” , додека Пирс Броснан  го пиеше уникатното “Talisker 10 Year”. Броснан го гледавме во улогата на Бонд како ужива во Jack Daniel’s во “GoldenEye”. Тимоти Далтон уживаше со добро познатиот “Jim Beam “ во “The Living Daylights”. Оние кои се љубители на виски, ќе сакаат да ги пробаат дефинитивно оние во кои уживал славниот агент!

Haig and Haig Pinchbottle

Old Grand-Dad Bourbon

Black & White Blended Scotch Whisky

Canadian Club Blended Rye Whiskey

I. W. Harper Kentucky Straight Bourbon Whiskey

Jack Daniel’s Sourmash Tennessee Whiskey

Suntory Japanese Whisky

Walker’s De Luxe Bourbon Whiskey

Leave a Reply

Your email address will not be published.