15 правила кои секој маж треба да ги знае на тема облекување

За се постојат правила. Но, некогаш тие правила се за прекршување. Но има некои кои не ни смеете да помислите да ги прекршите. Како на пример овие 15 правила кои секој маж треба да ги знае и почитува.

1. НОСЕТЕ ДОБРО ОДЕЛО

Оделото е нешто што морате да посветите внимание. Да се носи добро одело е знак дека се разбирате и дека сте супериорни.

2. ИНВЕСТИРАЈТЕ ВО МАКАР ЕДЕН ДОБАР ЧАСОВНИК

Часовникот е задолжително парче кое мора да го има секој маж. Затоа инвестирајте во добар часовник кој ќе го привлече вниманието на другите

3. НЕ СЕ СРАМЕТЕ ОД БОИТЕ

Експериментирајте со боите, но не премногу. Ставете розева чорапа, на фармерка или храбро марамче во сакото.

4. ЗАДОЛЖИТЕЛНО ИМАЈТЕ ДОБРА ФАРМЕРКА

Добра фармерка е како виски. нешто класика за секој од вас. Секако се комбинира и можете да ја носите било каде. Кафе, ручек, на работа, на пат.

5. ВОДЕТЕ ГРИЖА ЗА СЕБЕ

Инвестирајте постојано во себе. Грижете се за вашето лице, како мирисате, за косата, ноктите.

6. ИМАЈТЕ ЕДНОСТАВЕН ДОЛЕН ВЕШ

Долниот веш нека биде фраерски а едноставен. Избегнувајте бела боја на веш, освен маица.

7. ТРОШЕТЕ НА КОНДУРИ

Кондурите се слика на секој маж. По грижата за ондурите се познава карактерот на човекот. Морате да имате во плакарот патики неколку пара, кондури неколку пара, мокасини, итн. Никогаш доста

8. МИНИМАЛИЗИРАЈТЕ ГО НОСЕЊЕТО НА АКСЕСОАРИ

Носете аксесооари но не премногу. Не изгледа убаво да сте пренатрупани како девојка со накит. Keep it simple.

9. НАУЧЕТЕ ДА ВРЗУВАТЕ МАШНА

Прав маж мора да знае да врзува машна. ТОЧКА.

10. СЕКОГАШ ОБЛЕКУВАЈТЕ СЕ СПОРЕД ПРИЛИКАТА

Секогаш облекувајте се зависно од пригодата. Ама секогаш. На состаноци секогаш носете одело. Во петок носете фармерка со сако. На приеми се знае како. На баскет секако во шорц ?

11. ОЧИЛА, ОЧИЛА, ОЧИЛА

И тоа неколку пара на очила. Персол и РејБан. Никогаш доста од очила за сонце.

12. СМОКИНГ

Секој маж мора да има смокинг во гардероберот.

13. БЕЛА КОШУЛА

Уште едно парче на гардероба кое треба да го имате и тоа миниумум 3/4 парчиња. Бела кошула, класика. Комбинација на се.

14. НАУЧЕТЕ ДА ГИ ПРЕКРШИТЕ НЕКОГАШ ПРАВИЛАТА

Не секогаш, но дајте си барем еднаш во месецот шанса да ги прекршите правилата.

15. НАУЧЕТЕ ДА ПИЕТЕ ДОБРО КАФЕ

Кафето е едно од најважните работи. Не пијте секаква “бљувотина”. Пијте добро кафе, кое нема да ви прави немир.

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРСИРА: Вашиот стил на облекување може да биде клуч за успех

Leave a Reply

Your email address will not be published.