17 начини како да бидете посакуван џентлмен

Бидете џентлмени, негувајте добри навики. Ова се главните слогани од нашата кампања за да бидеме подобри луѓе. Ви подготвивме еден краток водич, за тоа како да станете посакуван џентлмен. а, за оние кои сакаат да имаат свој рол модел, во светот на џентлмените, посетете го овој линк

 1. Имајте моден додаток по кој ќе бидете препознатлив
 2. Направете си домашна колекција од книги
 3. Научете да готвите! Доволно е само еден оброк да знаете да го направите перфектно
 4. Имајте еден омилен октел и научете како да го направите
 5. Одберете го вашиот омилен бенд и одете на нивни концерт
 6. Оставете простор за мистерија во ввашиот живот и не постирајте се што правите на социјалните медиуми
 7. Секогаш држете се до вашите сопствени мислења
 8. Одберете го вашето омилено хоби и не се замарајте што другите мислат за него
 9. Одберете фризура која што ќе прилега на вас, а не онаа која што е во тренд
 10. Бидете во тек со актуелните настани во светот
 11. Имајте нешто скроено по мерка за вас. (костум, чевли, актовка…)
 12. Секогаш зборувајте ја вистината, но со дискреција
 13. Научете се како да станете добар слушател кога на некого сте му потребни
 14. Не се жалете! Ако нешто не ви се допаѓа во животот, променете го!
 15. Не дозволувајте стравот да не ви дозволи да го правите она што го сакате
 16. Извршувајте интереси надвор од својата кариера, и не дозволувајте вашата работа да ве окупира целиот
 17. Користете ги викендите да направите повеќе и да научите повеќе

Leave a Reply

Your email address will not be published.