19 работи од кои мора да се откажете на патот кон успехот

Сите би сакале да дојдат до успехот, по можност, преку ноќ, но на повеќето им е јасно дека тоа е невозможна мисија.

За успех во животот „обичните смртници“ главно мораат да пројдат по трнливиот пат. Сепак, за да го поминете, треба да се ослободите од товарот кој само ве забавува на патот кон целта.

Од овие 19 работи треба да се откажете доколку сакате да успеете во животот:

1. Тежнеење кон совршенство

2. Размислување „на мало“ – потребно е да ги проширите своите хоризонти.

3. Лажење на самите себе

4. Чекање да ви дојде среќата

5. Чекање на било што – чекање на дозвола, чекање поддршка, чекање на подобри услови.. не чекајте, создавајте.

6. Барање на дозвола од секој и секогаш

7. Потпирање исклучиво на својата сила

8. Празни ветувања

9. Поправање на сопствените слабости – сите имаме слаби точки, не губете го времето правејќи се совршени бидејќи нема да успеете.

10. Префрлување на вината на некој друг

11. Негативни мисли

12. Живеење во минатото

13. Угодување на сите

14. Избегнување на промени

15. Избегнување на грешки

16. Често кажување „не можам“

17. Озборување

18. Опкруженост со негативни луѓе

19. Споредување со другите

Leave a Reply

Your email address will not be published.