3 златни правила за рамен стомак

Потребна ви е само волја и малку дисциплина…

Велат дека може да се предвиди каков ќе биде денот пред вас, гледајќи го утрото, па затоа најдобро е дeнoт да го започнете со голема насмевка. По низата позитивни мисли, обидете се да ги почитувате и следните правила, со кои ќе успеете да го „испеглате“ стомакот.

Не го прескокнувајте појадокот

Ова е многу важно правило и без оглед колку мислите дека немате можност да јадете пред да заминете на работа, ние ќе ви кажеме само дека не сте во право и дека всушност немате волја да го промените тоа. Обидете се да појадувате еден час по станувањето од креветот.

Внесувајте протеини

Ако денот го започнете со протеини, ќе биде сити подолго време. Обидете се да јадете јајца, црн леб или грчки јогурт.

Јадете банани

Бананите ќе ви дадат енергија и ќе поттикнат лачење на хормонот на среќата. Нормално, ако сакате подобри резултати, вежбајте редовно и внесувајте помалку јаглени хидрати.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.