4 знаци кои покажуваат дека сте нарцис!

Нарцисоидното нарушување е многу повеќе од набљудување во огледалото во теретаната и претставува сериозна состојба која не се случува само во рамките на теретаната.

Чувство на грандиозност и голема важност и самодоверба (ги преувеличуваат своите достигнувања, таленти и способности за да бидат препознаени како супериорни во споредба со другите) е еден од знаците кои покажуваат дека може да сте нарцис.

Вториот знак кој исто така покажува на нарцис е опседнатоста со фантазии за својот неограничен успех, моќ, брилијантност, изглед на телото и сексуалност.

Ако сте убедени дека сте единствени и специјални и дека се разликувате од други, тогаш исто така имате нарцисоиден потенцијал, а доколку барате воодушевување, внимание и потврда од другите, повторно треба да се запрашате дали е тоа нормално.

Leave a Reply

Your email address will not be published.