5 прашања кои треба да си ги поставите пред да дадете отказ на работа

Професионалците за човечки ресурси се загрижени поради неверојатниот пораст на вработените кои ги напуштаат своите работни места од почетокот на пандемијата. Тешко дека можете да ги обвините за грижата. Во Обединетото Кралство, повеќе од 400.000 работници го напуштиле своето работно место меѓу јули и септември 2021 година, што е повеќе од 270.000 за истиот период пред пандемијата. И нема знаци дека овој масовен егзодус дека ќе се забави наскоро.

Можеби сте еден од оние илјадници што тајно го менуваат своето писмо за оставка скриено длабоко на работната површина на вашиот компјутер, надевајќи се дека ќе се приклучите и вие на големиот егзодус. Можеби веќе можете да го слушнете нежниот шум на заспаниот океан во вашата кариера како дигитален номад на плажа на Бали. Но, пред да го следите водството на Бијонсе и да го направите скокот, погрижете се прво да си ги поставите овие пет важни прашања. На крајот на краиштата, според истражувањето на INSEAD, француското деловно училиште, луѓето кои ја менуваат својата кариера во средината на животот имаат поголема веројатност да искусат чувства на збунетост и сомнеж подоцна во животот отколку оние кои се држат до она што го знаат.

Дали сте сигурни дека треба да заминете?

„Скокањето од една работа на друга за да се извлечете од непријатна ситуација, со надеж дека ќе ви ја понуди промената што ја сакате, без да размислите дали новата кариера, место, лидерство, мисија и опкружување е во согласност со вашите вредности е исцрпувачко.”

„Важно е да избегнувате да донесувате значајни одлуки, како што е напуштање на работата затоа што се чувствувате преоптоварени“. Можеби е подобро да прифатите дека ниту една работа не е совршена и да размислите за начин како да се движите низ моменталната тешкотија или фрустрација со која се борите, што може да доведе до подобар исход со текот на времето.

„Кога сте среде криза, невозможно е да размислувате јасно“, вели бизнис психологот и автор д-р Сузан Кан. „Важно е да избегнувате да донесувате значајни одлуки, како што е напуштање на вашата работа, бидејќи се чувствувате преоптоварени во тој момент“.

Дали е сега вистинското време?

„Вашите рани четириесетти се природна точка на размислување во вашата кариера“, вели г-ѓа Кели МекСорли, водечки “ловец на глави” од Лондон во модниот и луксузниот сектор. „Околу оваа возраст, вложивте часови, ја изградивте вашата репутација и се етаблиравте како почитуван експерт во вашата област со мерливи достигнувања кои ја поддржуваат вашата вредност.

„Нормално е да чувствувате дека сте достигнале висорамнина во овој момент и да чувствувате потреба за нешто што повторно ќе ве оживее и инспирира како што некогаш беше „фазата на градење“ на вашата кариера“, вели таа. „Тоа не мора да значи дека е време за целосна промена на кариерата. Мало свртување во насока во вашата сегашна компанија може да биде доволно за да го задоволи вашиот порив за промена“.

Со сета несигурност и нарушување на нашиот работен век во кој сите ние се движиме во последните две и повеќе години, не е изненадувачки што многумина од нас чувствуваат дека треба да ги смениме работните места за да го најдеме цврстото тло што моментално ни недостасува.

Дали треба да се преквалификувате?

Од луѓето кои сакаат да ја променат својата кариера, 40 отсто се мотивирани од повисоки плати, поради што обуката често е неопходна за да се направиме повредни за работодавците. Но, преквалификацијата неизбежно доаѓа со свои пречки – време и пари.

Кога станав психотерапевт по 20 години новинар, на пример, ми требаа пет години скапо студирање и лична терапија додека живеам со намалена плата. Имаше моменти во мојот тренинг кога жалев за патот по кој тргнав бидејќи повремено ме обземаа стравови за мојата иднина и грижи за парите. Сепак, како и многу предизвици во животот, сега гледам дека борбата вредеше. Имам секојдневно задоволство од просперитетна хонорарна кариера.

„Кога ја менувате кариерата, треба да размислите за времето потребно за да ве однесе таму каде што сте денес. Сега сте постари, помудри и подобро поврзани“
„Според моето искуство, луѓето имаат тенденција да го потценуваат времето и напорот потребни за изградба на нова кариера“, вели МекСорли.

„Кога ја менувате кариерата, треба да размислите за времето потребно за да ве однесе таму каде што сте денес. Сега сте постари, помудри и подобро поврзани, така што можеби нема да потрае толку долго, но како што вели Малколм Гладвел во својата книга The Outliers, потребни се 10.000 часа пракса за да се стекне експертиза во нова област. Исто така, треба да ги земете предвид импликациите за трошоците и платите од преквалификацијата“, додава таа.

И покрај овие предизвици, или можеби поради нив, оние од нас кои прават позитивна промена во кариерата имаат задоволство што ја зголемува самодовербата од преземање значителен ризик и успех на другата страна.

Кое е вашето „зошто“?

„Пронаоѓањето на „зошто?“ зад вас го правите она што го правите е да ја идентификувате вашата цел“, вели г-дин Ден Руквуд, поранешен уредник во САД во МР ПОРТЕР, кој имал повеќе кариери низ целиот свет. Инспириран од работата на г-дин Сајмон Синек, авторот и мотивациониот говорник, Руквуд мисли дека нашата среќа доаѓа од она што го работиме, додека нашето подлабоко исполнување на работа доаѓа од тоа зошто го правиме она што го правиме.

Во срцето, наоѓаме задоволство и смисла на работа кога можеме да ја видиме нашата работа или како ослободува од страдањето или нуди задоволство на другите луѓе. Ова е причината зошто здравствените работници и забавувачите кои можеби се слабо платени секогаш добиваат високо ниво на стапките на задоволство од работата. Тие привлекуваат исполнување, гледајќи го опипливото корисно влијание на нивната работа врз другите.

Кога ќе ги поврземе точките во нашата нова кариера помеѓу тоа да бидеме корисни за другите и нашиот ангажман, ќе најдеме подлабоко задоволство во она што го работиме.

„Вашето долгорочно исполнување на работа е важно за вас и за оние околу вас“, вели г-дин Били Соулис, филозоф и учител во Школата на животот на г-дин Ален де Ботон. „Одвојувањето кариера што е усогласена со вашите страсти и интереси е еден од најзадоволувачките и најзначајните потфати што некогаш можете да ги преземете“.

Кој е првиот чекор?

Пред каква било промена во кариерата, паметно е да преземете скромни активности како што е пријавување на вечерен час на соодветна тема. Или прашајте некој познаник кој ја работи таа работа за која отсекогаш сте мислеле дека би сакале ако можете да го засените еден ден за време на вашите празници за навистина да разберете за што се работи.

„Треба да си ги поставите овие важни прашања“, вели МекСорли. „Која од вашите моментални врски ќе ви помогне? Кои се новите квалификации што треба да ги добиете? Исто така, колкава веројатно ќе биде вашата почетна плата во вашата нова индустрија и колку време ќе биде потребно за да се изгради за повторно да ги исполните вашите моментални приходи?

Со влегување во нова средина на работно искуство или студирање, си даваме извонредно искуство што никогаш нема да го обезбеди никакво дневно сонување или фантазија.

Може да биде едноставно како да започнете нов разговор. „Не плашете се да допрете до луѓето кои го прават она што вие би сакале да го правите и замолете ги да ја споделат нивната приказна“, вели Соулис. „Според моето искуство, луѓето доаѓаат повеќе отколку што може да мислите и согледувањата што ќе ги споделат се бесценети. Многу е веројатно дека речиси не сте земале предвид сè што ќе дојде со оваа нова кариера“

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Сјајни идеи за бизнис

Leave a Reply

Your email address will not be published.