5 прашања што треба да си ги поставите пред да почнете да пушите пура

Без разлика дали сте почетник или ветеран во пушење пури, секогаш треба да изберете пура која ќе биде одлична за вашата пригода и време.

Колку време имате?

Ова е првото прашање кое треба да се запрашате кога започнувате со пушење на пура. Пола час, еден час, два часа? Одговорот ќе ви каже колкава големина на пура ви е потребна. Ако одговорт е пола час тогаш одберете corona, petit corona или нешто помало како Davidoff Primero. Доколку имате еден час, вистинскиот избор е Robusto, а доколку имате повеќе од еден час, тогаш одберете нешто од типот на toro или churchill.

Во какво расположение сте?

Искусните пушачи на пури точно знаат какво задоволство бараат секој пат кога ќе седнат да пушат пура. Нешто зачинето? Нешто старо? Нешто влажно со ноти на марципан, како или сено?

Кој дел од денот?

Исто како што јадеме различни типови на храна во различни периоди од денот, така е и кај пурите. За утринските часови најдобро е да змете пура со поблага страна. Доколку ви е потребно за вечерните часоци, тогаш побарајте пура со полн вкус или зачинета.

Дали сте јадени?

Никогаш не смеете да пушите пура на празен стомак! Задолжително јадете пред да почнете со пурата. Врз основа на она што сте јаделе, изберете ја вистинската пура.

Која е пригодата?

Одгововарајќи на ова прашање ќе ви помогне да одберете пура во однос на цената. Може да потрошите многу и малку на пури, но ако се обичен ден подобро би било да потрошите разумен буџет. Но, за специјални пригоди убаво е да се опуштите со Padron, лимитирана едиција од Davidoff или Cohiba Behike.

За крај, има и онакви кои секој период од денот пушат пура. За нив нема причина, нема повод!

Leave a Reply

Your email address will not be published.