5 работи кои еден џентлмен треба да ги чува во паричникот

Веројатно ја знаете опасноста од носењето на преголем паричник кој го држите во задниот џеб. Во духот на минимализмот, погледнете што ви е потребно само да носите во паричникот.

  • Кредитна картичка и дебитна картичка
  • Лична карта и возачка
  • Кеш
  • Картичка за крвна група
  • Бизнис картичка – никогаш не знаете кога ќе ви биде потребна и е многу полесно отколку да барате лист и пенкало за да го запишете вашиот меил или телефонски број.

Модерниот џентлмен знае да носи и многу други работи, но овие се оние најважните.

ФОТО: Unsplash

МОЖЕБИ ЌЕ ВЕ ИНТЕРЕСИРА: Кои се најдобрите деловни машки чанти

Leave a Reply

Your email address will not be published.