5 изненадувачки придобивки од спиењето без гардероба

Кога мислите дека сакате да работите на вашето здравје, спиењето без гардероба е веројатно последното нешто што ви паѓа на ум. Сепак, на изненадување на многумина, спиењето без облека, односно целосно голи, има бројни придобивки. Тие се и физички и психолошки, а

6 добри причини за читање секој ден

Дали читате нешто друго освен објавите и пораките на социјалните мрежи во вашата кореспонденција? Повеќето луѓе читаат за забава – статии, текстови, блогови, поради што авторите се обидуваат да дојдат до интересни наслови кои привлекуваат внимание. Меѓутоа, секојдневното читање и придобивките што

Едноставна практика за зголемување на интелигенцијата

Не постои одредена количина на интелигенција со која сте родени и на која сте „осудени“ до крајот на животот. Интелигенцијата е вашиот потенцијал за развој, а не нивото што ве ограничува. Тоа е способност за учење и стимулирање на мозокот, што може

10 работи што можете да ги направите за да бидете суперхерој на вашите деца

Таткото на секое дете е суперхерој, но за да го задржите тоа верување – и да им дадете на вашите деца пример за секојдневен суперхеројизам – можете да го направите најдоброто што можете. Децата ве гледаат и го усвојуваат она што го

Размислувате да станете татко? Не сте сами…

Минатиот ноември, два месеци пред мојот 32-ри роденден, имав ненадејно сознание. Бев точно на возраста на мојот татко кога се родив јас, неговото прво дете. За моите родители, дел од бумер генерацијата, се омажија во раните дваесетти и се населиле во нивниот

Решена е најголемата мистерија, зошто мажите гледаат во други жени и покрај тоа што се во среќна врска?!

Речиси секој маж на светот ќе се сврти кон друга жена дури и кога ќе се обиде да не го стори тоа. Вниманието за жените од околината е секогаш будно, што научниците го објаснуваат како дејство на повеќе фактори. Работата е тестостерон

10 работи на што се жалат пациентите кај сексолозите

За што разговараат паровите со сексуалните терапевти? За проблемите кои најчесто ги спомнуваат паровите разговаравме со седум терапевти и психолози. Еве што имаа да кажат на оваа тема… НЕ МОЖАМ ДА ДОЖИВУВАМ ОРГАЗМИ, НА ВИСТИНСКИ НАЧИН „Жените кои доаѓаат во мојата канцеларија

Чест проблем кој ги мачи модерните мажи

Бројни студии ја потврдуваат впечатливата бројка – околу 25% од вкупниот број на оние кои се соочуваат со анорексија и булимија се мажи. Според тоа, вкупната статистика тврди дека анорексијата во повеќето случаи носи женска одредница, но додека жените се повеќе бараат

Како да се изборите со недостатокот на мотивација и желба?

Немањето волја е мајка на сите досега споменати гревови. Човек без волја не е маж. Без внатрешниот оган што го придвижува, тој нема да може да постигне ништо. На современиот човек, особено на младиот човек, особено му е тешко да ја открие

5 работи кои жените најмногу ги сакаат кај мажот

Сметаме дека желбите на жените кои ги очекуваат од мажите се најчесто тајна. Жените го кажуваат она што тие сакаат да го знаат мажите. Без разлика дали треба да знаете како да добиете девојка или сакате да бидете подобар маж за жената

1 2 3 7