/

Работи кои мажите најмногу ги нервира кај жената

Со оглед на индивидуалните карактеристики и разлики, сепак постојат неколку работи кои се универзални кога се во прашање половите.

Мажите најмногу ги нервираат некои навики или карактеристики кои се присутни кај сите жени, само кај некои се поизразени.

Мажите мрзат дрдорки

Тие сакаат елоквентни жени кои имаат што и како да кажат, но најмногу ги нервираат „дрдорки“ кои постојано изрекуваат зборови без значење.

Постои стереотип дека мажите се нервираат поради тоа што жени многу зборуваат, но во суштина ова е погрешно верување.

Мажите сакаат жени кои зборуваат и разговараат, но не сакаат жени кои држат поворки, се конфузни и неразумни.

Особено ги нервира ако темите на разговорите се озборување, сплеткање или покажување завист кон друг.

Не сакаат неуредни жени

Од лична хигиена до хигиена на просторот, мажите не сакаат неуредни жени. Дури и да не го признаат тоа, длабоко во себе ќе се нервираат.

Ако жената занемарува каде остава козметика и низ целиот стан се расфрлани нејзините лични работи, најверојатно ќе дојде до крах на врската.

Мажите сакаат ред, дури и да не го создаваат тие, сакаат да го уживаат!

Премногу слободни жени

Мажите не сакаат премногу слободни жени. Нив никогаш нема да им се допаѓа ако жената пуши цигара или претерува со алкохол.

Освен тоа, тие не сакаат кога таа нема „мерка“ во комуникација, па во друштво ќе се наметнува во секоја тема.

Едноставно преголемата слобода кај жената, мажот ја сфаќа како отсуство на интелигенција.

© Фото: Freepik.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.