Не сте задоволни од работата, но дали е време да дадете отказ?

Како знаете дека е време да дадете отказ и да барате нова работа? Ова не е лесно да се препознае бидејќи секој има лоши денови. –Понекогаш не ви се допаѓа вашата работа, или ве нервираат колегите, односно сте фрустрирани поради многу обврски,

Дали знаете која е најплатена и доминантно машка професија во ЕУ?

Од 2,3 милиони луѓе во Европската унија кои работат во секторот за информатичка и комуникациска технологија. А се едуцирани за тие работни места, дури 83 проценти се мажи, објави Еуростат. Од сите земји на ЕУ, Летонија има најголем удел на мажи во

ОНЛАЈН КУПУВАЊЕ И ПАРИ НАЗАД

Онлајн пазарувањето го упростивме го направивме сега поедноставен! Креиравме брз и практичен начин со кој не само можете да пазарувате преку интернет кај саканата онлајн продавница туку и да добивате предности. Имате можност да заштедите и време и пари.  myWorld Plug-in е практична

Радован Витошевиќ меѓу 40-те највлијателни и најуспешни бизнис лидери до 40 години во Југоисточна Европа

Оваа недела, во Истанбул беа доделени наградите на Бизнис елитата „40 под 40 години“, каде Радован Витошевиќ, главниот извршен директор на myWorld и регионален директор за Јужен Балкан (Македонија, Бугарија, Косово и Албанија) ја доби престижната интернационална награда „40 под 40 години“,

Каков е мозокот на бизнисмените? Како тие размислуваат?

Луѓето кои се занимаваат со бизнис имаат поинаков свветоглед од луѓе кои не се претприемачи, работат за плата или административна работа. Бизнисмените се фокусираат главно на три точки: профит, време и цел. Профит Профитот е многу важен за луѓе што се занимаваат

Слушајте музика додека работите, ја зголемува продуктивноста!

Музиката е составен дел од нашиот секојдневен живот и прави проблеми преку стимулација на нашиот осет за слух. Социјалните скперименти прикажани во новата документарна емисија „100 луѓе“ (100 people) достапна на Netflix покажуваат дека веселата музика има големо влијание врз човечкото однесување.

Надоместоци кои му следуваат на работникот според Закон

Законски надоместоци: -Доколку се селите за потребите на работата, трошоците ги покрива работодавачот -Регрес за годишен одмор или к-15 во висина од најмалку 40% од основицата Покрај надоместоците наведени нагоре, на работникот му се исплатува надоместок и: -Во случај на смрт на

Тренд во Европа! Се повеќе земји се одлучуваат за четиридневна работна недела

Откако беше објавено дека финскиот премиер Сана Марин го скратува работното време на четири дена во неделата, данците започнаа и дебата за воведување на четиридневна работна недела. Според официјалното истражување на Агенцијата за статистика, секое седмо лице кое работи во Данска би сакало

Во кој период од животот сме најпродуктивни за работа?

Кога бевме ученици во основно училиште, вредно ги извршувавме сите наши обврски поврзани со училиштето, од ден на ден, и покрај тоа, повремено, ни беа дадени „задачи“ за помош дома. Бевме многу продуктивни, што брзо се виде, со првите оценки и успеси.

Матрица Ајзенхауер за подобро организирање на бизнис времето

Ако се борите да ја превртите листата на задачи, еве неколку стручни совети како да ја зголемите продуктивноста на работа и да го вратите ентузијазмот за водење бизнис. Усвојте ја матрицата Ајзенхауер Ова е хартија која е поделена на четири квадрати означени

1 2 3 4 5 12