Како да се справите со најскапата работа во светот

На сите нас ни фали време. Ама многу време. Најскапата работа на светот е времето. Како и многу други луѓе сигурно сте се нашле во ситуација кога имате навистина голем број на проекти што треба да ги завршите, а време немате за

Правила за успех кои мора да ги почитувате

За успех е потребно да вложите труд, многу енергија, и жртвување.  Тој не доаѓа сам по себе. Еве кои се според нас правилата за успех. 1. Излезете од вашата „удобна зона“ Парсонс вели дека среќата постигната во опкружувањето на удобната зона не

Лидерите и нивните особини

Постојат лидери, но да се биде голем лидер е нешто кое не го може секој. Има разлики секако во карактерите на секој човек и секој е посебен на свој начин. Но, има неколку карактеристики или особини кои ги делат лидерите на големи

Од хоби до професија

Сонот на секој иден работодавач е да го претвори сопственото хоби во поеднакво интересна и успешна работа и во неа да ужива целиот живот. Навистина нема ништо подобро кога ќе работите за пари и уживате во нешто што претходно сте го работеле

Појадувајте надвор од канцеларијата поради една причина

Поради среќа. Така вработениот станува посреќен и попродуктивен и затоа паузата за појадок игра голема улога… Истражувањата покажуваат дека опаѓа бројот на луѓе кои користат пауза за појадок со што го загрозуваат своето здравје. Наместо да станат од столот, да излезат од

Како да се однесувате кога ќе се сретнете со директорот во лифт?

Незгодни ситуации кои не би сакале на никој да ни се случат. Едноставно нема полошо. Поранешниот директор, или колега со кој не зборите, до вашиот директор во лифт. Доколку се случи тоа си поставувате сигурно неколку прашања, дали да молчите или да

Илон Макс е “безобразно” богат

Илон Маск оваа година заработи неверојтна сума на пари. Неговите компании „Tesla“ и „SpaceX“ достигнаа невиден раст оваа година, кој сеуште расте, и изнесува 66 милјарди доалри. Тоа го направи Илон Маск најбогатиот човек на светот според Блумберг. Тој има богатство од

Кои се најголемите 6 инвеститори кои постоеле

Во секоја индустрија од општеството може да се најдат голем број на личности кои оставиле силен печат, но како што е тоа во финансиите, не е никаде на друго место. Има милион приказни каде што побогатите инвестирале во некои помали проекти, а

Бизнис совети од најмоќните дами во светот

Дамите се движечка сила во светот. Се надеваме дека ќе се сложите. И кога се работи за бизнисот, жените важат за бизнис лидери и знаат што е потребно за успешна кариера. До директорските места дошле чекор по чекор, со работа, труд и

Кои се основите за добра комуникација?

Комуникација, комуникации, се се сведува на тоа. Постојат неколку правила кои се основни за добра комуникација. Треба да ги имате на ум и да ги применувате во секојдневната конверзација со луѓето кои ги среќавате во бизнис и приватни прилики. „Business Insider“ состави