Чизмите се апсолутен хит за есенската сезона и оваа година

И покрај популарното мислење, „најубавото годишно време“ не е сезона за одмор, туку всушност сезона за враќање во нормала.

Сезоната за чизми се отвора кон крајот на летото и трае до длабока пролет, така што ние само што ја започнуваме сега.

Едноставно, нема чувство подобро отколку да се отворите, да дишете и да се пикнете во нов пар кожени чизми за да ја прославите сезоната што се менува.

Најдобрите машки чизми можат да ја држат тежината на телото, да бидат централен дел од вашата гардероба за ладно време.

Тие ги претвораат добрите делови во одлични комбинации и ако се стилизирани добро, може да направат да изгледате навистина паметно (паметно + уметнички).

Но, вистината е дека чизмите не познаваат граници. Секој уникатен тип на стил има барем една чизма за да одговара на разни модни комбинации.

Искусните носители на чизми можеби се заинтересирани за внатрешноста на она што изгледа добро. Но за почетниците, наоѓањето добар пар чизми може да биде многу поразително.

Совети:

Есенските чизми треба да се лесни, водоотпорни, со висок ѓон, но не претежок, и не треба да ги покриваат глуждовите.

Имајте предвид дека не очекува есенски дожд, влажно време, но не премногу студено.

Затоа одберете удобна и ортопедска чизма, со висок ѓон, куса во должина и секако направена од водоотопрен материјал.

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.