Дочекајте го викендот насмеани: Цитати за петокот којшто за многумина е омилен ден на неделата

Петокот за многумина е омилен работен ден во неделата. Овие петочни цитати нека ви помогнат да го видите крајот на работата со насмевка.

„Зошто петок е толку далеку од понеделник, а сепак толку блиску до понеделник?

Непознат автор

„Ако мојот шеф знаеше колку сум непродуктивен во петок, ќе речеше дека сум во право кога ќе му кажам дека треба да си одам дома“.

Џејмс Џонсон

„Шефовите се најсреќни во понеделник, вработените се најсреќни во петок“.

Мококома Моконоана

„Среќен петок на сите нас кои успеавме да поминеме уште една недела преправајќи се дека сме возрасни.

Нанеа Хофман

„Тажен сум што е петок, едвај чекам да дојде понеделник – ова е реплика што никој во историјата никогаш не ја кажал“.

Непознат автор

„Петок е најтешкиот ден на некој начин – толку сте блиску до слободата“.

Лорен Оливер

„Иако разбирам дека сите денови се подеднакво долги, повеќето од нас велат дека петок е најдолг, а недела е најкраток.

Д.С. Миксел

„Без петок, викендот би бил на половина“.

Ентони Т. Хинкс

„Животот е добар, особено во петок“.

Непознат автор

„Петок е како суперхерој кој секогаш се појавува во вистински момент и ме спречува дивјачки да тепам колега со тастатура“.

Рико

„Музиката секогаш звучи подобро во петок.

Лу Брутус

Leave a Reply

Your email address will not be published.