Како изгледа најбрзиот и најлуксузниот патнички авион на светот? (ВИДЕО)

Воздухопловната индустрија од година во година се развива се повеќе, а пред само неколку децении денешните услови беа незамисливи.

Овој сектор од воздухопловната индустрија е во подем во последните неколку години и постојано се развиваат нови модели за промовирање на нови технолошки откритија. Најново на пазарот беше претставен Global 8000 од компанијата Bombardier, што донесе голем број подобрувања и во параметрите за луксуз и брзина.

Најважното нешто што треба да се земе предвид е дека ова ќе биде првиот деловен авион во светот кој ќе развие суперсонична брзина од 1.015 мах, исто како авионот на НАСА F/A-18. Поради сите овие уникатни карактеристики, Global 8000 ќе стане најбрзиот деловен авион во светот.

Напредниот авион ќе биде доволен за деветнаесет патници во неговата кабина, на кои во секое време ќе им биде достапен сиот луксуз и квалитет на услугата. Поради својата огромна брзина и подолгиот опсег на крстарење, овој авион се прославува на денешниот пазар, што автоматски резултираше со зголемување на продажбата до неверојатни размери. Веднаш по олеснувањето на пандемските ограничувања, зголемувањето на бројот на продадени авиони се зголеми за 20%.

Кога станува збор за услугите кои се даваат во текот на летото, внатрешноста на патничката кабина е поделена на четири дела, кои потсетуваат на дневна соба. Кокпитот се состои од модерни летечки инструменти, вклучувајќи големи дисплеи кои ги претставуваат сите моментални перформанси, карактеристики на авионот и статистика на летот.

Видео од најлуксузниот авион на светот

Слично на тоа, леталото е опремено со дисплеј за подигнување, Enchanced Vision System, Synthetic Vision System, графичко планирање на летот, повеќекратно скенирање на радар и систем за навигација базирана на перформанси, кој собира точни и прецизни податоци за да го направи летот целосно мазен.

За да се отстрани ефектот на џет-лаг, задолжени се црвените и сините LED светла во патничката кабина, заедно со креветот со целосна големина и туш кабината. За долги летови, приватна кабина на екипажот е исто така таму за да им помогне и да им овозможи одмор. Најбрзата можна интернет конекција е овозможена за непречено организирање деловни состаноци или забавување на патниците без никакви одвлекувања или проблеми.

Кабината на овој авион е исполнета со широк спектар на удобности, што дефинитивно ја прави најдобрата понуда во моментот и за клиентите и за патниците. Сепак, сите заинтересирани купувачи, но и оние луѓе кои ќе управуваат со овој најсовремен деловен авион, ќе мора да почекаат до 2025 година, кога ќе стане достапен овој најлуксузен и најбрз комерцијален авион.

Извор: muskimagazin.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.