Како вистински да уживате во сексот?

Ако сакате вистински да уживате во сексот, ќе мора да направите некои промени. Неколку студии покажаа дека многу од луѓето не уживаат вистински во сексот и доживуваат оргазам многу ретко. Во тоа ги спречува незнаењето, непознавањето на своето и телото на партнерот и низа заблуди кои ги научиле уште од детството. Но и за тоа има лек. Ви носиме неколку совети кои ќе ви помогнат во вашите напори вистински да уживате во вашиот сексуален живот.

За да уживате во сексот, неопходно е да ги прифатите следните совети:

Прифатете го вашето тело

Првиот и најважен предуслов за вистинско уживање во сексот е прифаќање на сопственото тело. Прифаќањето значи дека навистина ги прифаќате оние делови од телото за кои мислите дека не се убави. Имајте на ум дека никој не е совршен, па ни вие. Внимателно прегледајте ги деловите од телото со кои не сте задоволни. Запрашајте се зошто не сте задоволни со нив. Едноставно пронајдете сопствен модел кој ќе ви овозможи да ги сакате и вашите несовршености. Кога целосно го сакате своето тело, ќе се чувствувате добро во сопствената кожа, а тоа многу ќе се почувствува и во вашиот сексуален живот. Ќе можете вистински да уживате во сексот и да го оставите вашето тело да биде токму онакво како што е – убаво и природно.

Запознајте го вашето тело

Многу луѓе мислат дека добро го познаваат сопственото тело, но тоа е далеку од вистината. Пред да се препуштите на уживањето со партнерот, треба да знаете што е тоа што ве возбудува. Поминете малку време проучувајќи го вашето тело. Истражете го, допрете го, заборавете ги сите совети што сте ги прочитале и откријте каде се вашите ерогени зони и кои делови од вашето тело сакате да ги истражува вашиот партнер. Покрај тоа, запознавањето на вашето тело ќе доведе до прифаќање на сопственото тело. Со таквиот однос кон вашето тело ќе бидете многу поопуштени во кревет, но и многу посигурни во вашите љубовни вештини.

Запознајте го телото на вашиот партнер

Машкото тело е различно од женското, така што она што ги возбудува жените не мора да ги возбудува и мажите. И не заборавајте дека секој маж е различен. Одвојте време да го проучувате телото на вашиот партнер. Допрете го, гледајте ги неговите реакции, сакајте го, накратко – направете се што можете добро да го запознаете неговото тело. Така ќе знаете како да го возбудите и како да го допирате за време на сексот. Ако имате нејаснотии, не плашете се да го прашате што ве интересира. Ќе се изненадите колку добро реагира на тоа.

Направете ред во вашата глава

Несомнено сте читале многу во животот, сте слушнале разни совети и сте воспитани со одредени упатства во врска со сексот. Таквите информации можат да бидат корисни, но некои можат да бидат и крајно деструктивни. Седнете сами со себе и обидете се да откриете какви се вашите ставови за сексот. Дали сексот е валкан? Дали сексот е грев? Ова се само дел од деструктивните верувања кои ќе ве спречат вистински да уживате во сексот. Направете ред во вашата глава и отстранете ги сите оние верувања кои ве спречуваат да уживате во сексот. Ќе биде потребно време за ова, но не се откажувајте бидејќи наградата ќе биде врвно сексуално искуство.

Едуцирајте се сексуално

Ако сакате да бидете успешен маркетинг експерт, ќе треба добро да ја проучите професионалната теорија поврзана со маркетингот. Исто е и со сексот. Не велиме дека треба да читате книги и да учите со денови како да се подготвувате за испит, но навистина треба да бидете информирани за сексот. Доколку не сакате да купувате книги, можете да најдете доволен број професионални написи на Интернет – од оние кои откриваат тајни за функционирањето на телото до оние кои совршено објаснуваат што прават вашиот мозок и тело за време на сексот. Информирајте се и бидете свесни дека знаењето е навистина моќ. Во овој случај, знаењето ќе ви овозможи вистински да уживате во сексот.

Комуницирајте

Ако навистина сакате да уживате во сексот, мора да научите отворено да комуницирате со партнерот. Многу жени очекуваат мажите да им ги читаат мислите, а некои се срамат да ги признаат своите сексуални желби. Срам, вина, срам, срам и сите други емоции што едноставно ќе мора да ги оставите настрана. Седнете со партнерот. Откријте ги неговите секси желби и јасно изразете ги вашите. Објаснете му што сакате, а што не и зошто не сакате да се согласите со некои од неговите барања. Комуникацијата е клучот за успешно партнерство, а секако го вклучува и сексуалниот живот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.