Кој e најскапиот машки парфем на светот?

Сигурно се прашувате кој е најскапиот луксузен машки парфем. Задоволувачките познавачи на луксузот, овој дизајнерски волшебник го нарекуваат уникатен парфем за сите господа кои не се грижат за цената. Наречен „Милијардерски мирис за мажи“, овој парфем претставува егзотична варијанта на уметноста на создавање парфеми, а воедно е и најскапиот од ваков вид во целиот свет.

По цена од неверојатни 2,25 милиони долари, парфемот доаѓа во форма на 1,5 литри од најчистиот Eau de Parfum. И додека содржи неколку хипнотизирачки ноти, процесот на производство зад него ја оправдува високата цена. Додека се филтрира, парфемот поминува низ дијаманти вредни неколку милиони долари. Скапоцените камења му даваат впечатливи ноти на мирисот, кој не може да се спореди со ниту еден друг. Милијардерскиот мирис доаѓа во елегантно шише, украсено со 1.000 блескави дијаманти.

Eau de Parfum

И додека литарскиот декантер можеби не е добар за сите нас, оние кои сакаат да го пробаат овој фантастичен мирис можат да се одлучат за обичната верзија на парфемот. Малку поевтина опција доаѓа во форма на парфем од 100 ml, во шише украсено со дрвена етикета потопена во мирисот. Со секое купување на овој парфем, купувачот добива и ВИП картичка која ќе му овозможи директно да контактира со познатиот дизајнер, доколку по некоја случајност сака да проба уште едно негово ремек-дело.

Eau de Parfum

Leave a Reply

Your email address will not be published.