Машки тетоважи кои ќе ја освојат секоја жена

Жените имаат сосема поинаква перцепција на машките тетоважи за разлика од нив. Иако не сите жени се љубители на тетоважи, тие признаваат дека овие детали на машкото тело неизбежно привлекуваат внимание.

Инстинктивно, припадничките на понежниот пол сметаат дека тетовираните мажи се повозбудливи и попривлечни и често веруваат дека животот со такви типови ќе им биде вистинскиот авантура. Покрај тоа, постои бунтовен момент, кршење на правилата, особено ако тетоважата е малку попровокативна. Во следниов текст ги издвоивме тетоважите кои жените едноставно обожаваат, од будистички до симболични.

Тибетски, тајландски и будистички тетоважи

Во светот на тетоважите, наоѓаме многу стилови кои се вклопуваат во филозофијата на животот. Духовните тетоважи се меѓу најпопуларните. тибетски, тајландски и будистичките тетоважи ја прикажуваат религијата, начинот на живот и се уште повпечатливи ако се има луѓе со оформени ставови во врска со оваа тема. Таа страст и посветеноста на жените значи сексипилност.
Сепак, тибетанската тетоважа им е омилена меѓу духовните луѓе повеќе сеприсутни и во популарната култура. Цветот на лотос често се користи во дизајнот на тетоважата. Тибетските тетоважи за да покажат духовен развој или да го потсетат носителот на тетоважата.

Овие цртежи обично се прават за естетски цели, но во Тајланд постои верување дека тоа се
видови на тетоважи способни да пренесат магични моќи.

Будистичките тетоважи кои жените едноставно обожаваат да ги гледаат кај мажите се карактер
Буда, основачот на религијата, потоа тркалото на дарма (бесконечниот циклус на повторното раѓање), мандала (круг на санскрит кој претставува медитација, внатрешен мир и релаксација) и
Боди дрво (вид на свето дрво за будистичката религија).

Домашните уметници за тетоважи прават одлични тетоважи од овој тип. Можете само да ги имате
најдете и во вашиот град. На пример, и во нашето Скопје има одлични места за тетоважи, а истите може да ги најдете раководејќи се според Гугл Мапс и reviews или според препорака од ваши пријатели.

Засенчени тетоважи

Засенчените тетоважи се слики со многу детали, направени на специфичен начин, користејќи сенки и светлина за да се покаже длабочината. Оние по правило убаво изгледаат на сите делови од телото, особено ако имаат животински мотиви кои тие изгледаат многу реалистични кога се прават со техниката на засенчување.

Едноставни тетоважи

Едноставните и мали тетоважи се одличен избор за тетовирање на оние со помали буџет, како и оние кои сакаат тетоважа што можат да ја покријат ако е потребно. Тие обично се избираат од луѓе кои претходно немале тетоважи сами тело. Тие се малку мистични и неостварливи. Суптилни тетоважи на мажи кај жените будат љубопитност да сфатат што се крие зад нив.

3D тетоважи

3Д тетоважите изгледаат најреалистично и се многу привлечни за жените. Тие работат реалистични и современи, па претставуваат полн погодок на атрактивното на човек кој предизвикува внимание.

Тетоважи кои имаат приказна зад себе

Приказната за машкото тело е многу интересна за жените. Жените се заљубуваат во приказни, а ако тетоважата е добро направена, жените ќе ги интересира што е добро дизајнираната сцена претставува.

Тетоважи со отчукување на срцето

Овој тип на тетоважа има голема вредност доколку е посветена на жената со која е маж во врска или брак. Ова се тетоважи кои жените едноставно ги обожаваат затоа што ги имаат романтична нота. Тие се познати и како ЕКГ тетоважи.

Специјални тетоважи

Најатрактивна тетоважа е тетоважата со посветеност. Посебна доза мистицизам го дава своето скриено значење познато само на оној кому му е посветен. Дека сте негови говори и фактот дека мажот засекогаш го нацртал на своето тело важно, а тоа е клучно за жените кај мажите. Покрај тоа, нивното е исто така важно локација на телото. Делот од телото што мажот го одредил за својата тетоважа може го засилува или намалува впечатокот.

Leave a Reply

Your email address will not be published.