Овие три видови секс мора да ги пробате барем еднаш во животот

Многу парови имаат иста рутина и исти ситуации во кревет, а тогаш ја создаваат и истата енергија. Но, рутината одзема многу возбуди и динамиката во сексот понекогаш се претвора во пасивна навика наместо во активно искуство.

Затоа, барем еднаш во животот, треба да ги пробате овие три видови на секс:

Спиритуален секс

Често се вклучува длабоко дишење, бавни и ритмички движења, контакт со очите создава дополнителна врска и единство во текот на сексуалниот однос.

Доктор Ана Кабека овој пристап го објаснува како енергетски, а уживањето се создава поради свесноста на двајцата партнери. За да се обидете со овој пристап, обидете се да дишете длабоко и да се поврзете со телата.

„Можете дури и да се обидете да го синхронизирате дишењето со партнерот“, објаснува секс терапевтот Џеса Зимерман.

Спортски секс

За оние кои сакаат да вежбаат и се подготвени да пробаат нешто повеќе, спортскиот секс може да биде добар начин да внесете промени. Потребно е да имате малку повеќе физички активности за да пробате што повеќе положби за да видите колку физички може да издржите.

Заигран секс

Вклучува играње во вашата врска за подобрување на сексуалниот живот. Стресот може да биде една од причините зошто паровите престануваат да бидат интимни. Стресот влијае на нашите хормони и предизвикува дисбаланс, па се намалува либидото.

Извор: Кајгана

Leave a Reply

Your email address will not be published.