Пет најдобри електрични автомобили за 2021 година

Најдобрите електрични автомобили не се разликуваат многу од другите автомобили. Тие се едноставно добри автомобили кои се разликуваат од другите по тоа што се напојуваат со батерија и се придвижуваат со електричен мотор. Значи, тие се практични, имаат удобен ентериер и добро ниво на опрема.

Електричните возила се забавни за возење благодарение на нивното непосредно забрзување и автомобилите овде имаат пристоен пристоен опсег.

Се планира целосно преминување на електрични автомобили во иднина поради неблескавата иднина на нафтените извори на планетата Земја и големите штети поради загадувањето предизвикано од енормни емисии на CO2 од издувните автомобилски гасови.

Тесла Модел 3

Преполн со футуристички комплет и минималистички ентериер во кој доминира 15-инчен инфозабавен систем со допир, Tesla Model 3 сигурно се издвојува. Забавно е да се вози, а исто така е причично ефтино да се одржува.

black and gray nike logo
Фото извор: Unsplash.com

Порше Тајкан

Порше Тајкан не само што е еден од електричните автомобили со најдобар изглед, туку е и најдобар за возење.

Сета технологија на спортски автомобили ја прави скапа, но како брз, луксузен спортски автомобил на батерии, тешко е да не биде во тесниот избор на топ автомобили. Опсегот е исто така пристоен, до 288 милји.

gold and red heart emblem
Фото извор: Unsplash.com

Audi e-tron GT

Audi e-tron GT ги споделува сите делови со Porsche Taycan, но е побрз, поудобен за патување на долги релации отколку електричен спортски автомобил. Изгледа фантастично – но сето тоа има своја цена.

black and blue vacuum cleaner
Фото извор: Unsplash.com

Киа е-ниро

Со Kia e-Niro добивате стилски, добро опремен електричен автомобил кој има пристоен багажник, импресивен опсег од 280 милји и мир, исто така-благодарение на седумгодишната гаранција на Kia.

person standing beside Kia coupe
Фото извор: Unsplash.com

Пежо е-208

Peugeot e-208 изгледа фантастично внатре и е одлично забавно за возење. Добивате пристоен опсег – точно 211 милји – и бесплатен полнач за на ѕидови за дома. Сепак, малку е тесно во задниот дел.

Фото извор: Unsplash.com

© Gentlemanmagazine Carwow.co.uk Фото: Freepik.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.