5 реченици кои жените сакаат да ги слушаат за време на секс

Валкани разговори или dirty talks за време на секс никогаш не ве оставаат рамнодушни. Или ги обожавате или не ги поднесувате.

Половите се многу различни по ова прашање. Истражувањата одамна утврдија дека вулгарните изрази или речници им се многу попријатни на мажите во кревет отколку на жените, што е донекаде очекувано со оглед на машката природа и традиционално одредената улога во и надвор од креветот.

Традиционалното воспитување е и причината зошто ваквите фрази им се многу помалку пријатни на жените, но неодамнешните истражувања потврдуваат дека се повеќе жени се ослободуваат од оваа бариера во креветот. Како и многу други табуа. Значи, жените по ова прашање се поделени во две групи – првата група едноставно НЕ сака вулгарни разговори како зачин на сексуалниот однос, додека втората група нема ништо против, туку е научена дека тоа не е прифатливо.

Во една студија на 5.300 жени, откривме кои се вулгарни или помалку вулгарни фрази кои ја подигнуваат нивната возбуда до максимум за време на сексот. Под услов мажот да може да ги изговара како и кога треба:

  1. Уф колку си добра! – Не е вулгарно, но е многу пријатно бидејќи поттикнува самодоверба и сигнализира заемно уживање.
  2. Те сакам – 19% од испитаниците рекле дека овој едноставен речник што побрзо ја зголемува нивната сексуална желба.
  3. Сврши / експлодирај за мене! – Не е вулгарно во целосна смисла на зборот, но дава навестување во таа насока.
  4. Ме полудуваш / ме возбудуваш / ме излудуваш! – по правило функционира исто како и првата фраза, угодувајќи го егото и опуштајќи ги жените во кревет.
  5. Кучка! – а низ слични епитети читам и на жените кои се потполно слободни во кревет и не ја кријат својата „расипана имагинација“.

Бидејќи валканиот говор е сексуален зачин кој може да расипе нешто или да го доведе до совршенство – внимателно разгледајте го теренот со вашиот партнер во овој поглед.

ФОТО: Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published.