Плажата која свети и во мрак: Проверете го природниот феномен кој ќе ве остави без здив (ВИДЕО)

Малдивите иако се повеќе од егзотична дестинација, замислете дополнително тие имаат уште една атркација, плажа од океанот што свети ноќе. Да, не е шега – оваа необична атракција може да се види на островот „Вад на Малдивите“. Овој необичен феномен ги привлекува туристите од целиот свет.

Најдобрата шанса да го видите морето што свети е помеѓу јули и февруари.

А магичната сина светлина дојде од биолуминисцентните планктони кои ја испуштаат оваа неверојатна светлина. Повеќе може да погледнете од видеото во продолжение:

Малдиви – плажа која свети и во мрак
Малдиви – плажа која свети и во мрак

Овој дел од Малдивите се нарекува и море од ѕвезди, а магичната сина светлина привлекува туристи од целиот свет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.