Пресудата донесена, фановите воодушевени: Џони Деп доби оштета поголема од 10 милиони долари

По три дена расудување, поротата утврди дека Амбер Херд дала клеветнички изјави за Џони Деп со пишувањето авторски текст за наводно преживеаното сексуално и семејно насилство.

Хард, која исто така поднесе противтужби за клевета, доби само една од трите ставки против глумецот. Обајцата се обвинија меѓусебно за злоупотреба и нанесување штета на кариерата. Таа, облечена во црно, во Судот во Калфорнија ја слушна пресудата, додека Деп бил во Велика Британија.

– За разочарувањето што го чувствувам денеска, нема зборови. Скршена сум што планината докази не беа доволни за да се спротивставам на непропорционалната моќ, влијание и маневрите на мојот поранешен сопруг, изјави Хард потоа.

Деп, иако побара 50 милиони долари, ќе добие 10 милиони долари за компензаторна штета и 350.000 казнена отштета. Хард добива два милиони долари за компензаторна штета, но не и казнена отштета.

По објавувањето на пресудата, реакциите фановите на Деп не престануваат.

„Сега можете да му ја вратите улогата на капетан Џек Спероу”, пишуваат фановите на Твитер.

Leave a Reply

Your email address will not be published.