Што да комбинирате со црно одело?

Црното одело е деловен костум кој лесно можете да се трансформира во одело за ресторан, излегување, па дури и за поформални прилики.

Црниот машки костум е елегантен и може да се носи во различни пригоди. Често е избор за најсвечени и најформални ситуации, но и за различни секојдневни настани.

Во секој случај, штом го комбинирате со црн костум, варијантите на свечена облека се разликуваат кога треба да се истакне елеганцијата на црниот костум, додека различните комбинации ќе одговараат за помалку свечени или општи деловни пригоди. Изборот на детали, па дури и кошулата и вратоврската треба да се приспособат на приликата.

Фото: Комбинации за црно одело

Сите црни костуми не се исти. Материјалот, сјајот на материјалот, па дури и деталите можат да направат разлика помеѓу строг и помалку формален црн костум.

Црната боја одлично се комбинира со сите бои, а тешко е да се згреши во комбинациите. Меѓутоа, кога сакате да ја истакнете формалноста, најдобар избор е белата кошула со сива или темна вратоврска. Воедно, добро би било ако имате и класичен машки часовник и елегантни, кожни, можеби светкави чевли.

Фото: Комбинации за црно одело

Кога станува збор за помалку свечени пригоди, изборот на бои е многу поширок.

Изборот на црна кошула и црна вратоврска, иако звучи едноставно, може да биде комплициран, бидејќи вклучува неколку нијанси на црна боја кои не се совпаѓаат. Изборот на вратоврска во различна боја или додавањето на марамче во боја може да ја разбие монотонијата. Свилените и сјајните вратоврски со црн костум се подобар избор за поформални пригоди.

Со црн костум најмногу ќе ви одговара една од следниве модни додатоци:

Чевли – тешко дека ќе погрешите со црните чевли, особено ако ги носите со црн костум, но доколку сакате помалку формален изглед, можете да изберете и други бои.
Кошула и вратоврска – белата вратоврска е одличен избор за свечени пригоди, иако сите други бои одлично се комбинираат со црн машки костум. Свилената сјајна вратоврска е одличен избор за свечени и строго свечени пригоди.
Маичките со црн костум се погодни за полежерни прилики, а на црниот костум ќе му дадат шмек на релаксација.
Часовник – елегантен и софистициран машки часовник, едноставен и елегантен.
Манжетни – функционални и елегантни манжетни

Фото: Комбинации за црно одело

Комбинација на црн костум
Иако често првата идеја кога ќе се спомене црн машки костум е строг деловен или свечен изглед, подолу носиме други комбинации како оние за полежерни ситуации, како и добри деловни комбинации со црн костум. Црното одело може да се комбинира и со чевли и со патики, а не треба да се ограничува само на елегантни чевли.

Бонус модерна комбинација со црн костум:

Црн тврд костум со темна маичка

Темна маичка или желка со црн машки костум за впечатлив впечаток. Ваквите комбинации се модерни и претставени од многу брендови и дизајнери. Опуштеноста може дополнително да се нагласи со комбинации со патики наместо со чевли. Кошулата може да биде црна, но и во други темни бои како темно сина, темно сива и слично.

Фото: Комбинации за црно одело

Извор: Mstil.covermagazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.