Статистика: Европски народи кои најмногу кознумираат алкохол

Жителите на земјите што зборуваат англиски и на Скандинавија пијат почесто од која било друга нација. Додека граѓаните на Балканот се на ниво на светски просек во однос на потрошувачката на алкохол. Овие податоци се објавени во овогодинешното издание на Глобалното истражување

/

Граница помеѓу уживање во алкохол и алкохолизам

Алкохолизмот отсекогаш бил сериозен проблем во нашето општество, и во овие тешки, чудни времиња, многу луѓе, за жал, бараат утеха во алкохолот. Најлошото нешто кај алкохолизмот е фактот дека станува збор за прогресивна болест, и со текот на времето симптомите стануваат поизразени.

/

Научно е докажано дека алкохолот предизвикува појава на рак

Повеќе од четири проценти од сите нови случаи на рак во 2020 година може да се припишат на консумирање алкохол, според новата студија објавена во Лансет. Експертите ги анализираа податоците за потрошувачката на алкохол од 2010 година и инциденцата на рак во

Дали е добро да пиете чаша вино пред спиење

Во првата половина од ноќта, под дејство на алкохол, лицето спие како да е во кома, во утринските часови сонот е немирен, поради што се случува човек рано да се разбуди. Додека едни тврдат дека чаша пиво или вино пред спиење е

Колку време му треба на организмот за да го исфрли алкохолот од вашиот организам

Овој период од годината можеби е најубав, но важно е да не се занесете со веселбите. Поточно, една студија открила дека 49% од возрасните пијат алкохол еднаш или повеќе пати за време на празниците. Празничното пиење може да стане проблем ако не

Што пие и какви пури пуши познатиот бизнисмен Александар Крафт (ФОТО)

Александар Крафт на многумина познат по својот Инстаграм профил каде ужива еден феноменален начин на живот. Но, многумина не знаат дека тој во соработка со Rake магазинот направи серија видеа каде го промовира неговиот лајфстајл. Важи за секогаш облечен и за чоек