Утрински навики на бизнис мажи за почеток на работната недела

Времето за разбивање на монотонијата од секојдневнието заврши. Понеделник е, време да се префрлиме на добропознатата фреквенција на секојдневието. Ако по утрото денот се познава, тогаш многу е важно што ќе правиме во понеделник за крајниот исход од работната недела. Тоа го

Кој е Владимир Потанин? Најбогатиот русин според Форбс

Неговото вкупно богатство се проценува на 30 милијарди долари. Списанието „Форбс“ состави список на најбогати руски милијардери во 2020 година. На прво место беше бизнисменот Владимир Потанин. Според „Форбс“, Потанин го зголемил своето богатство за 7,8 милијарди долари во 2019 година, најмногу благодарение на

Според Google: Карактеристика која треба да ја има еден добар менаџер

Повеќе од 10 години, компанијата Google прави истражувања под името Project Oxygen, со цел да ги дознае кои се карактеристиките кои што треба да ги има еден добар менаџер. Команијата ги собрала 10-те најважни карактеристики за добар шеф, а ние ќе ви издвоиме една…

Знаци кои ќе ви покажат дека сте роден претприемач

Не може секој да биде претприемач, да го води својот бизнис, да успее, да заработи милиони, да биде пример за другите. Последниве неколку години Грант Кордон многу гласно говори и пишува за луѓето кои себеси можат да се препознаат како успешни претприемачи,

Каков тип на бизнисмен сте?

Да се биде бизнисмен или прептриемач не е лесно. Некои деловни луѓе се вистински визионери и иноватори. Други се мајстори за пласирање на производ.Колку подобро ги знаете вашите квалитети, слабости, афинитети, таленти или скриени дарби, толку повеќе поуспешно ќе работите. Подобро ќе

Пет знаци дека сте подготвени за сопствен бизнис

Стравот да се започне нешто ново, нешто свое, е секогаш присутен, особено кога се работи за започнување на свој сопствен бизнис. И така доаѓате до една препрека, а имате генијална идеја за која верувате дека биде супер успешна и ќе ви носи