Утрински навики на бизнис мажи за почеток на работната недела

Времето за разбивање на монотонијата од секојдневнието заврши. Понеделник е, време да се префрлиме на добропознатата фреквенција на секојдневието.

Ако по утрото денот се познава, тогаш многу е важно што ќе правиме во понеделник за крајниот исход од работната недела.

Тоа го знаат бизнис мажите, кои организацијата на неделата ја почнуваат токму во понеделник.

Еве кои се нивните утрински навики:

Подготовка на работни обврски

Тие прават подготовка на работните обврски во посебен бизнис план. Бизнис подготовките се однесуваат на дневните обврски, но и на обврските во текот на целата работна недела.

Бизнис мажите не препуштаат ништо на случајност и не оставаат простор нешто да ги изненади, тие едноставно го предвидуваат времето за претстојната работна недела.

Планирањето и добрата организација ги прави ефикасни, продуктивни и успешни.

MacBook Pro near white open book
Фото извор: Unsplash.com

Brain storming 

Тие прават брза проверка на успешноста на претходната недела, токму во понеделник кога постои доволно голема временска дистанца за оценување на резултатите од претходната недела.

На тој начин тие имаат увид во тоа дали нешто треба да поправат во следните обврски и кој метод за пристап ја изневерил нивната доверба.

printed sticky notes glued on board
Фото извор: Unsplash.com

Закажување на состаноци

Иако состанокот треба да се случи во петок, бизнис мажите ќе го закажат токму во понеделник. На тој начин имаат доволно време да се подготват за состанокот.

Поважните состаноци секогаш се одложуваат за крајот на работната недела токму поради нивната тежина и време потребно за подготовка.

На тој начин тие им оставаат доволно време и на своите соработници за подготовка.

person in black long sleeve shirt using macbook pro
Фото извор: Unsplash.com

© Gentlemanmagazine Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.