/

Четири најчести причини поради кои доаѓа до развод на бракови

Додека смртта нe не раздели, се зборовите со кои многу парови се обврзуваат на партнерство до крајот на животот. И никој од нив не се жени мислејќи дека ќе се разведе. Но, за жал, без разлика колку двојките ветуваат вечна љубов, односите

Врската и бракот со несериозен маж трае многу подолго

Виц е подарок што може да ги придобие луѓето, а колку е важно тоа во партнерствата, истражуваше Џефри Хол од Универзитетот во Канзас. За 30 години, тој направил дури 39 студии, во кои учествувале повеќе од 15.000 луѓе, и открил дека хуморот

/

Како се препознава: Маж за брак или маж за кратка врска?

Жените обично се фокусираат да го сретнат „идеалниот маж“, нивниот иден сопруг и човек кој е подвижен материјал за брак. Но тоа мора да признаеме, не е баш лесно да се претпостави. Изгледите може да не измамат, па оние поединци кои изгледаат

Конечно знаеме кои години се најдобри за стапување во брак!

На времето луѓето имале навика да стапуваат во брак на млади години. Но денес не е така. Иако има некои луѓе што сеуште веруваат во мотото “колку бракот е подолг толку ќе биде и посреќен”, има и такви кои гледаат што покасно