Не претерувајте со внес на витамин Д, предизвикува мозочен удар

За многу луѓе, земањето витамини е дел од нивната утринска рутина. Долго време се сметаше дека ваквите додатоци се брз и добар начин да се компензираат одредени дневни потреби за хранливи материи што можеби ви недостасуваат, а во најлош случај, дури и

Кралски појадок: За добро здравје појадувајте како крал!

Една англиска поговорка вели: „Појадувај како крал, ручекот подели го со пријателите, а вечерата препушти им ја не напријателите“. Појадокот треба да е најобемен, најсодржаен, најразновиден и најкалоричен од сите оброци во текот на денот, а комбинацијата на намирници има голема улога.