/

Самоуверените мажи се полни со комплименти за другите

Тие не ласкаат, само точно знаат да го одредат квалитетот и вредноста на предметите и луѓето од своето опкружување. Со однос на тоа дека немаат ни трунка завист во нив, тие секогаш искрено и срдечно им упатуваат комплименти на другите луѓе. Иако

Самоуверени мажи се подобри партнери и соработници

Луѓе кои немаат самодоверба не поставуваат високи цели пред себе. Напротив тие сметаат дека секој нивен обид ќе заврши неславно и неуспешно па и не се осудуваат да го направат. Но за да се изгради самоувереност мора да се доживее и личниот