/

Самоуверените мажи се полни со комплименти за другите

Тие не ласкаат, само точно знаат да го одредат квалитетот и вредноста на предметите и луѓето од своето опкружување.

Со однос на тоа дека немаат ни трунка завист во нив, тие секогаш искрено и срдечно им упатуваат комплименти на другите луѓе.

Иако многумина сметаат дека самоувереноста кај мажите зависи од тоа дали тие добивале комплименти, ова верување е мит.

Самоувереноста кај мажите се покажува во тоа какви комплименти им упатуваат на другите луѓе.

Не ласкаат

И покрај тоа што имаат полна уста комплименти за другите луѓе, тие никогаш не ласкаат туку кажуваат искрено мислење.

Ако самоуверен маж ви даде комплимент бидете сигурни дека тоа е 100% репрезентирана негова субјективна проценка.

Ќе ви го кажат само доброто

Нема да ви солат памет или делат критики, освен ако не побарате совет од нив. Во разговорот ќе го кажат своето искрено мислење за вас.

Но ќе го изостават делот на нивно мислење за вашите маани, едноставно не се сметаат себе за суперирорни да ви делат критики.

Ја гледаат светлата страна

Нивната самодоверба потекнува од нивниот оптимизам, тие секогаш се надеваат на најдоброто и го гледаат тоа во другите.

Не се споредуваат со другите луѓе и точно ја знаат сопствената вредност, па затоа и никогаш нема да почувствувате завист од нивна страна.

© Фото: Unsplash.com

Можеби ќе ве интересира:

Leave a Reply

Your email address will not be published.